Какво е да си баща на дъщеря? Ето 15 малки

...
 Какво е да си баща на дъщеря? Ето 15 малки
Коментари Харесай

15 малки напътствия към бащите на дъщери

 Какво е да си татко на щерка? Ето 15 дребни упътвания, които могат да ви накарат да се замислите. Прочетете ги:

1. Тя се нуждае от вашата обич.

 Научете се по какъв начин да показвате своята обич на щерка си. Тя се нуждае от нея повече, в сравнение с от пари или дарове, те не могат да заменят общуването. Никой на света не ще й даде по-голямо чувство за сигурност и отбрана, в сравнение с любящия й татко. Тя ще пораства и ще прави неточности, ще ви разочарова, може би от време на време ще е внезапна и груба, може би даже по някое време ще изиска да напусне дома ви. Но вие не би трябвало да й давате най-малкия мотив да се съмнява във вашата обич. Тя би трябвало да знае, че я обичате такава, каквато е и че в дома на родителите си постоянно ще откри амнистия и схващане. Не се колебайте да го казвате на глас още веднъж и още веднъж. Само погледнете в очите й и кажете: " Обичам те. "

2. От вас зависи какъв сътрудник в живота ще си избере тя.

 От вашето отношение към щерка ви зависи избора й на брачен партньор. Ако сте добър татко, тя ще търси човек, който да наподобява на вас. Ако не, тогава ще й бъде доста мъчно да се омъжи и да си откри някого. В благополучните фамилии с любящ татко дребните момиченца постоянно споделят: " като порасна, ще се оженя за баща. " Това е добър индикатор. Това значи, че се държите вярно.

 3. Слушайте музиката, която слуша тя.

 Когато едно момиче се трансформира в младеж, то обича модерна музика, която не постоянно е по ваш усет. Опитайте се да разберете, че както й харесва в тази музика. Слушайте дружно записи, отидете на концерт на някоя фешън група, тъй че да има защо да си говорите. Когато пътувате с щерка си в колата, не спирайте музиката, която тя избра. В последна сметка, не забравяйте, че времето, когато тя пътува с вас, скоро ще свърши. А обидата остава.

4. Тя вижда по какъв начин се отнасяте с майка й.

 Това е най-важният съвет в нашия лист. Можете да следвате единствено него и за триумфът на връзката с щерка ви е обезпечен. Съветът е напълно простоват: не преставайте да показвате на децата си, че обичате майка им и бракът ви е скъп за вас. Не забравяйте за персоналния си живот. Отделете време, с цел да отидете дружно със брачната половинка си на спектакъл, на ресторант, на малко пътешестване без деца. Показвайте на децата си, че жена ви е по-важна за вас даже от тях. Това е потребно освен за брака ви, само че и за образуването на отношението към брака на вашите деца.

5. Не се отдалечавайте от щерка си, когато тя се трансформира в младеж.

 Между 11 до 15 години, стартира сложна възраст, когато щерка ви ще се промени външно (ще стане по-малко красива), и вътрешно, ще стане неуправляема и груба. Не се отдалечавайте от нея през този сложен интервал, запазете прочувствената си връзка. Бъдете наясно с нейните проблеми, ползи, действия, гаджета и всичко останало, тъй че тя да може да пристигна при вас за помощ, в случай че й се наложи. Не й се подигравайте, в случай че вземе самобръсначката ви, с цел да обръсне краката си. Винаги се отнасяйте към нея с обич и схващане, без значение на какъв брой е - на 5 или 15 години.

6. Включете я в някакъв спорт, това построява темперамент.

 За да пораснат здрави и мощни, девойките би трябвало да спортуват, а вие можете да помогнете на щерка си за това. Правете дружно гимнастика, тичайте дружно в парка, карайте колело, правете лицеви опори, играйте игри навън. Това, че е момиче, не значи, че би трябвало да е слаба. Здравото тяло оказва помощ за построяването на здрав дух и мощ на характера. В наши дни женствеността не е единствено рокли с кормила, това е мощ на духа и тялото.

7. Често си правете дребни празници.

 Детството би трябвало да остане в паметта на щерка ви като най-щастлив спомен. И този спомен се образува от дребни наслади и събития. Например, отпразнувайте 10-ия рожден ден на щерка си не на маса, а с малко пътешестване. Оставете я да направи лист тук-там или страни, които желае да посети, обсъдете го дружно и изберете допустим вид и за нея, и за вас. Възложете й да направи маршрута, както и лист на това, което би трябвало да вземете. Възложете й да води дневник на пътешествието. Не забравяйте фотоапарата, с цел да извършите по-късно албум за спомен.

 Всяка седмица можете да гледате дружно забавни филми, а по-късно дано всеки напише своите усещания. Или организирайте церемония закуска в неделя. Или пък си създайте традиция всяка неделя да пиете парещ шоколад в уютно кафене. През уикенда можете да отидете на къса екскурзия до забавни места във вашия град. Нека не ви мързи да измисляте такива събития, както и да ги снимате. Попълвайте прочувствената памет на щерка си със събития, които сте претърпели дружно.

8. Научете я, че в живота е по-важно да даваш, в сравнение с да получаваш.

 Нещо необикновено се случва, когато децата схванат, че Вселената не се върти единствено към тях. Че освен те се нуждаят от помощ, че могат да оставят последното парче от тортата на някой различен. Обяснете им, че животът ще бъде по-хубав, в случай че оказваме помощ на другите. Че не би трябвало да мислим единствено за себе си, че от време на време е по-добре да бъдеш финален на опашката, в сравнение с да избутваш другите с лакти. Че когато не си прав, би трябвало почтено да го признаеш.

9. Бъдете с нея по време на най-важните събития в живота й.

 Ясно е, че по-голямата част от бащите работят, заети са с кариерата си и не разполагат с доста свободно време. Но въпреки всичко - опитвайте се да не пропускате значими събития в живота на щерка си - било то концерт в музикалната школа, спортно съревнование и галерия на нейни рисунки. И не спирайте да я хвалите, без значение от резултата. Дори в случай че в същия ден сте поканени на значим футболен мач, определете целите си: мачовете няма да свършат, само че детството на щерка ви - да. Това просто ще си отиде вечно.

10. Когато се приберете у дома, изключете мобилния си телефон.

 Голяма неточност, която позволяват доста татковци, е че когато се приберат вкъщи, те в действителност не престават да отсъстват. Те не престават да приказват по телефона, да дават отговор на писма, да пишат на Twitter, да ровят в страницата си във Фейсбук. В същото време дребното им момиче чака да му извърнат внимание. Веднага, щом прекрачите прага на дома си, изключете телефона. Отделете малко време на тази, която ви е чакала през целия ден, поиграйте с нея, почетете книга или просто седнете прегърнати или пък правете дружно маймунджилъци. Не забравяйте, че доста скоро тя ще има други ползи и тя няма да желае да се прибера в дом, където не й обръщат внимание.

11. Научете се да плетете плитки.

 Разбира се, наподобява като женска работа да се решат коси, да се плетат плитки и да се връзват опашки, само че бащата би трябвало да може да се оправя с това, просто за всеки случай. Представете си, че отидете дружно с щерка си на отмора? Нещо повече, някои именити психолози считат, че бащата би трябвало да бъде в положение освен да спеше косата, само че и да лакира ноктите на щерка си, в случай че е належащо. Това ще й покаже, че човек може да бъде освен мощен, само че и гальовен.

12. От време на време ходете с щерка си някъде двамата.

 Най-малко един път годишно поканете щерка си да " излезете " без майка й или други членове на фамилията. Отидете с нея на кино, спектакъл или ресторант. Такива срещи ще й покажат по какъв начин мъжът би трябвало да се отнася с дамата. Отворяйте й вратата на колата, помагайте й зда си смъкна и облече палтото, говорете й похвали, шегувайте се, дайте й да избере менюто, платете сметката. Оставете я да се почувства " кралица на вечерта ". Това да ви разори. Измисляйте нови благоприятни условия къде и по какъв начин да прекарате няколко часа с щерка си. Можете да отидете в парка да карате дружно колело или пък в някоя книжарница, само че това събитие би трябвало да се възнамерява авансово, като същинско " излизане ".

13. Обяснете й, че атрактивният външен тип не е всичко.

 Психолозите считат, че бащата би трябвало да изясни на щерка си, че вътрешната хубост е по-важна от външната, че вътрешното наличие, характера, сърдечността, самочувствието - това е сърцевината, която й разрешава да се откри верния път в живота. Да отглеждаш щерка в днешния свят на чувствени блестящи стандарти е доста мъчно. Но вие сте хората, които могат да й обяснят, че с цел да впечатли света, няма потребност да разголва всяка част от тялото си.

14. Не са пропускайте детството й!

 Животът не върви, а се носи с голяма скорост. Има човек, на който сте необходим в този момент и който ви назовава баща. Насладете се на ролята си на татко, не пропускайте детството на децата си - то ще мине бързо, като мигване на око!

15. Не се опасявайте да поискате амнистия от щерка си.

 Много татковци вършат всичко допустимо за дъщерите си, само че и те не са ангели: случва се бащата да каже несправедливи думи или да не извърши обещанието си. Не се колебайте да поискате амнистия от щерка си, когато не сте прави. Това няма да подрони престижа ви. Ако не не умеете да желаете амнистия, научете се, до момента в който не е станало късно.Думите ви би трябвало да идват от сърцето. Само това ще ви сближи с щерка ви, и тя ще ви елементарни.

Инфо: www.roditeli.org

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР